tiistai 11. joulukuuta 2012

Piparkakkupönttö

Vuosia sitten kokeilin tehdä piparkakkutalon. Meni hermot heti, kun ensimmäinen ikkunanluukku paloi, joten se jäi siihen. Nyt päätin rohkaistua, kun Ava-kanavalla välähti jossain mainoskatkolla helpohkon näköinen "piparkakkutalo". Summissa tein kaavat, kuten tapaani kuuluu. Itse taikina on pakaste, koska idea syntyi yöllä, enkä tietenkään malttanut odottaa seuraavaan päivään.


Tässä Hilla todistaa tapahtumaa vielä, kun keittiö on siisti. Olisitte nähneet kyökin kolmen tunnin päästä tästä hetkestä. Yritän edelleen poistaa sitä kuvaa silmieni verkkokalvoilta, onnistumatta.


Tein Kinuskikissan ohjeen mukaan pikeeriä, mikä osoittautui ihan loistavaksi uudeksi tuttavuudeksi. Olisin halunnut pursottaa kuvioita seiniin ja jättää piparin selvästi näkyviin, mutta koska emme asu lähelläkään Strömsötä, pursotinpussi räjähti käsiin. Ei siinä auttanut kun levittää koko mönjä pöntön päälle. Sehän sitten kuivui niin, että tasaisuudesta ei ole tietoakaan. Pönttö näyttää siltä, että olisi ollut pari tuntia lumettajan vieressä, mutta näyttäköön.


Samaisella kisulla, kuten monella muullakin oli hieno pärekatto mantelilastuista. Viitaten aiempaan malttamattomuuteeni, en lähtenyt uutta mantelipussia hakemaan. Sitten löysin kaapista valkoisen marsipaanin, jossa oli päiväys 6/2012. Muotoilin siitä päreet. Yritin ensin väkertää niitä siihen sulatetulla sokerilla ja pikeerillä, mutta sitten ajattelin, että eihän tuota hökötystä kukaan hullu syö. Jatkoin Erikeeperillä. :)
Tekele on kaukana täydellisyydestä, mutta kai se on pääasia, että itse olen saavutukseeni tyytyväinen. Jes!4 kommenttia: