sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Lapsekasta

Sateinen sunnuntai on vietetty tähän asti sisällä. Ehkä kuitenkin käymme hakemassa ruokahalua ulkoa piakkoin. Olen aika laiska lähtemään ulos jos sataa tai tuulee - tai joskus ihan täydelliselläkin säällä. Mukavaa siellä aina on, kun saa vaan lähdettyä.

Lasten isä kävi taas riehumassa täällä porakoneen kanssa. Hyllyä ja lamppua saatiin seinälle. Taisi hän vähän pyöritellä päätään, kun makuuhuoneeni lamppu lojui edelleen lattialla. Pari minuuttia ja se oli katossa, jes!


Lastenhuoneeseen saatiin ihana retro-valaisin, jonka ostin kirpparilta puolisen vuotta sitten kolmella eurolla. Äitini on ollut Marimekolla töissä 70-80-luvuilla ja on silloin ommellut näytekangaspaloista tuon lokerikon. Äiti oli rouheasti naulannut lokerikon seinälle kankaan läpi, joten kiinnitin nurkkiin ja keskelle purjerenkaat, pidemmän iän turvaamiseksi.

Taskut on juuri sopivat Tammen kultaisille kirjoille, joita valmistetaan edelleen.Vanerisen seinäkellon tilasin Zalandolta. Pöllökoriste on Thaimaanreissulta.


Muutama viikko sitten hypin tasajalkaa (kirjaimellisesti), kun huomasin, että keltaista Lokkia saa nyt. Soitin samantien Marimekkoon ja tein varauksen. Seuraavana päivänä hain ja ompelin verhon ja se on i-ha-na!

Sopivaa mattoa olen etsiskellyt, mutta eipä tuolla kiire ole.


Lastenhuoneen hylly oli onnekas löytö. Facebook-kirpputorilla oli viime kesänä lahjoitetaan-kohdassa kaksi samanlaista kirjahyllyä, täyttä puuta ja siten todella tukevia. Ne olivat vielä fyysisesti alle kilometrin päässä kodistamme.


Hain ne heti, maalasin ja päällystin laatikot kankaalla. Toinen hyllyistä matkasi ex-miehen kotiin. Vaihdoin laatikkoihin juuri uudet kankaat ja ilme muuttui taas täysin.
Sain kaverilta vinkin kivasta lorukirjasta, jonka kirjoittaja on hänen ystävänsä. Tilasin kirjan ja se todella on erilaisen hauska, arkipäiväisiä mutta tärkeitä asioita käsittelevä. Lepakko lakossa -kirjan voi tilata facebook-sivujen kautta.

Tässä kirjan avausloru.

Lepakko lakossa

Lepakko roikkui ladon katossa,
vieressään kyltti: "Lepakko lakossa."
Sitä harmitti roolinsa kummitusjutuissa;
sivuroolissa ja aina samassa puvussa.

Se olisi joskus halunnut olla kummitus,
koko tarinan suurin kauhistus,
liihottaa valkean lakanan alla
ja huhuilla äänellä pelottavalla.

Kuuli lepakon lakosta kummitus-Masa
ja sanoi: "Mähän olen yksin vain lakanakasa.
Tarvitsen sinua tunnelmaa tuomaan
aavemaista mielikuvaa tarinaan luomaan."

Kummituksen sanat lepakon lakon lopetti,
ja asian tärkeän se lepakolle opetti:
on jokaisella roolilla tärkeä tarkoitus,
ja ystävälliset sanat on pahan mielen karkoitus.

- Sanni Granrot: Lepakko LakossaLopuksi vielä muistiaiset ja maistiaset Vapulta. Vietettiin lazy morning ja päivällä tehtiin tietenkin kierros vapputorilla.


Parhaat muistot jäivät possujunasta ja jättitikkareista.


4 kommenttia:

 1. Lokki on ihana ja tuo hylly oli niiin löytö!:)
  *viuh tsekkaamaan zalandon kellovalikoimaa!:)*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Heh, siellä on kyllä kivoja. Tuosta kellosta oli muutama erilainen versio ainakin paketissa, mutta en tiedä oliko Zalandolla.

   Poista
 2. Voi paljon kiitoksia Lepakko lakossa -kirjan esilletuomisesta ja kauniista sanoista ja ihanista kuvista! Ihana blogi sinulla! T: Sanni Granrot

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on todella ihana! Ja odotan innolla seuraavaa. Toivottavasti sellainen on tulossa.. Ja kiitos blogivierailusta, mukava kun tykkäät :)

   Poista