tiistai 16. heinäkuuta 2013

Pari saumaa ja pensseli

Huh, siitä on kauan kun viimeksi kirjoitin. Loma on vienyt mennessään ja olen mennyt sellaiseen ihmeelliseen toimettomuus-tilaan sen myötä. Kodin tekeminen, askartelut ja muut on jääneet kaiken muun paljon tärkeämmän varjoon. Pohjolan miehen sanoin olen keskittynyt elämään. Ja onhan meillä ollut rentouttava loma! Laitan ehkä yhteenvetona jonkinlaisen kuvakimaran kun pääsen taas arkeen kiinni.

On muuten ollut kiva huomata, että lukijoita on käynyt kurkkimassa vaikka mitään en ole postaillutkaan. Kiitos!

Niin, tänään huonon sään varjolla ollaan oleiltu pääasiassa sisällä. Tytöt on leikkineet hämmästyttävän kiltisti koko päivän ja olen vain kuunnellut ja naureskellut niille höpinöille. Ompelukone teki jonkin stopin pari viikkoa sitten ja nyt kun ystävä sen sai paraatikuntoon (kiitos!), ajattelin kokeilla tehdä jotain.

Kaapissa on lojunut Marimekon vahakangasta tyhjänpanttina. Siinä on tahroja joita en jaksa yrittää puhdistaa, joten keittiön pöytään se on turhan nuhruinen.


Koitin siis ommella siitä maailman helpoimman pussukan. Leikkasin suorakaiteen maalisen palan (en tietenkään mitannut mitään - ei kuulu tapoihin kun pitää päästä tekemään) ja ompelin pitkän sivun kiinni. Seuraavaksi käänsin putkilon puoliksi niin, että nurjat puolet jäivät vastakkain. Sitten ompelin alasauman kiinni ja käänsin reunat. Tadaa! Jopa minä pystyin tähän.


Tietenkin sen olisi melko helposti saanut kanttisemmaksi, mutta tämä toimii ihan hyvin tarkoitukseeni. Pienessä kylpyhuoneessa pesuaineet on pyörineet lattialla, mutta ei pyöri enää.


Kangasta on jäljellä yllin kyllin, joten siitä surrauttaa vielä monta pussia.

Koska äskeiseen tekeleeseen meni kaikkineen kymmenisen minuuttia, piti jotain muutakin saada tehdä. Sitten muistin ihanan tyynyn ystäväni mökiltä. Otin siitä silloin tarkoituksella kuvan, jos vaikka onnistuisin sen kopimoimaan.


Minulla oli sopiva pala mustaa puuvillaa, joten ompelin siitä tyynyliinan ja hahmottelin kuvan.


Sitten kangasmaalia. Ah, terapeuttista!


Lopputulokseen olen tyytyväinen. Tykkään!Kraa kraaa kraa!

6 kommenttia:

 1. Voi Iiduska, koskahan sulla ois pienoinen puoti josta näitä ihanuuksia saisi ostella?? Pientä sivubisnestä tiskin alta ;)

  t. Emmi O.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taitaisi kärsivällisyys riittää. Mutta kyllä mä voin tuollasen tyynynpäällisen sulle tehdä ihan kangaskuluilla, jos haluat. Kunhan lupaat ettet katso tarkemmin ompelujälkeä. ;)

   Poista
 2. It's a deal! Tuleepahan treffit sovittua samalla ;)
  T. E

  VastaaPoista
 3. Moikka :) Sulle on blogihaaste blogissani http://tiian-hetki.blogspot.fi/ Käy katsomassa :)

  VastaaPoista
 4. Niin ihana Kraa Kraa-tyyny! Saanko mäkin tilata!? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti, kun etsit mun inspiraation, lupaan tehdä! :)

   Poista