perjantai 10. toukokuuta 2013

Jotain uutta, vanhaa ja sinistä

Sattuipa perjantaille vapaapäivä, joten minilomailen siis neljä päivää. Yhden yön vietin jo mummolassa ja nyt ollaan oltu tyttöjen kanssa kotona pari päivää. Meillä on poikkeuksellisesti auto käytössä, joten tämä päivä ollaan kierrelty kaupoissa ja kirppareilla. Niin reippaat tytöt!


Herkullinen vintage-laukku lähti mukaani kolmella eurolla. Sen muoto on jotain todella hienoa! Tämä laukku ei mene kaapinperukoille muiden seuraksi.Lapset löysi joitain leluja, enkä hennonnut kieltää niitä ottamasta. Olihan kyse kokonaisuudessaan lähes kolmesta eurosta. Taisivat tänään nukahtaa koirat ja kilpikonnat kainaloissa.

Pienen vanerisen lokerikon nappasin mukaani. Siinä oli jo alennettu hinta, mikä ei haitannut ostopäätöstä. Vaaleansininen lähtee kyllä heti, kun jaksan etsiä inspiraationi jostain. Uusi laulukirja CD-levyn kera löytyi myös. Niin ja kengät Pepille, peli lapsille, keramiikkaa...


Ostoslistalla on ollut potkulaudat ja nyt ne haettiin. Ehkä kun potkuttelu alkaa sujumaan (eikä kaaduta ihan neljäätoista kertaa 500 metrin matkalla), ne on kätevät. Alumiiniset potkulaudat ovat superkevyet, joten lapsetkin jaksaa kantaa ne ylös.


Pienet asiat saa tämän naisen kaikkein iloisimmaksi. Veljeni kotiutui vuotuiselta kuukausien mittaiselta reissultaan Afrikasta jokunen viikko sitten. Kuten joka vuosi, saimme tälläkin kertaa tuliaisia. Tytöt sai hahmot (älä kysy minkä heimon), jotka ovat todellisuudessa paljon enemmän leikeissä kuin tuossa ikkunalaudalla.


Kerään Pikku Prinssi -kirjaa eri kielillä. Kokoelma ei vielä ole kummoinen, vain vajaan kahdenkymmenen opuksen mittainen. Nyt se täydentyi Afrikaansin kielisellä. Tämä oli minulle entuudestaan tuntematon, mutta on siis mm. Etelä-Afrikassa ja Namibiassa puhuttu kieli. Afrikaans on lukemani perusteella kehittynyt Hollannista 1700-luvulla.


Pikku Prinssejä olen ostanut pääasiassa itse, mutta isoveli on täydentänyt kokoelmaani usealla kirjalla. En usko, että tulen matkustamaan niin maailman laidalle kuin hän, joten otan kaikki almut kiitollisena vastaan.

Kaikkea hyvää viikonloppuunne! Olkaa äideille armollisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti