perjantai 19. huhtikuuta 2013

Sairastupaa ja sirkushuveja

Nyt alkaa huumori loppua. Olen kolmatta kertaa armottomassa flunssassa tänä vuonna. Yleensä olen sairastanut korkeintaan kerran vuodessa, usein en sitäkään. Sisuskalut huutaa yskimisestä, vuorotellen on kylmä ja kuuma ja jokapaikkaan sattuu. Äärimmäinen säälipuhe.

En tiedä mitä teen väärin, syön kai vääriä ruokia, vai liikunko liian vähän? Vitamiineja en popsi mutta ehkä nyt aloitan. Joku väläytti, että nautin liikaa maitotuotteita. Pitänee selvittää tuokin mahdollisuus.


Rauhallista kotielämää ollaan siis vietetty, mitäs muutenkaan. Eilinen 2 km kävely tuplavaunuilla työterveyteen ja kauppaan vei kaksi tuntia ja olin ihan piipussa. Yksi mummo taisi ohittaa minut rollaattorilla.

Herkunnälkään tehtiin yhteistuumin omenapiirakkaa. Niin helppoa ja hyvää että hävettää. Korvasin puolet vehnäjauhoista taas mantelijauhoilla, ja ihan hyvin se koossa pysyy.

Omena-pähkinäpiirakka

Pohja:
5 dl piimää
2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl mantelijauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
1 dl intiaanisokeria
1 ½ dl sulatettua voita

Päälle:
n. 600 g omenoita
2 tl kanelia
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl rouhittuja pähkinöitä

Sekoita kuivat aineet ja sokeri keskenään. Lisää piimä ja voisula ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja tasoita.
Viipaloi pestyt omenat kuorineen ja levitä viipaleet taikinan päälle. Sekoita kaneli, sokeri, vaniljasokeri ja pähkinärouhe keskenään ja ripottele omenoiden pinnalle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.



Pari päivää sitten oltiin koko perheen voimin sirkuksessa. Lapset ovat odottaneet päivää monta viikkoa ja olivat innoissaan kun sekä isä että äiti tulivat mukaan.




Näytös oli juuri sopiva lapsille. Itselle ei aivan mennyt läpi "nopeat vaatteiden vaihdot" kun superhoikalla naisella oli ilmiselvästi monta korsettia päällekkäin. Peppiin illuusio puraisi ja olikin aivan ihmeissään naisen kyvystä vaihtaa vaatteita muutamassa sekunnissa.


Taitavia esiintyjät olivat, tottakai. Hienoa, että näitä järjestetään! Kokonaisuuden kruunasi kamelit ja laamat.


Huomenna vietämme ystävän kolmekymppisiä, mutta voi olla että juhlat jää osaltani väliin. Veikkaan, että oma sänky houkuttaa taksijonoja enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti