tiistai 1. tammikuuta 2013

Pahvia ja laatikoita

Tämä päivä ollaan oleltu tyttöjen kanssa kotona. Siivoiltu ja järjestelty, muovailtu ja askarreltu. Luettu hartaasti kirjoja ja maattu sohvalla. Oikein kiva päivä, kaikin puolin.

Olen rakastunut harlekiini-kuosiin, joten tilasin ensihätään joulun alla harlekiini-lahjapaperia. Niin herkullista! Päässäni oli ajatus kannellisesta laatikosta, jonka saisi kiinni napilla. Leikkasin siis kenkälaatikosta kannen reunat pois ja päällystin sen paperilla. Yksi arkki riitti juuri ja juuri koko laatikkoon. Puhkaisin reijän kanteen ja pujotin sieltä kuminauhalenkin. Etureunaan kiinnitin myös kuminauhalla puuhelmen. Mekanismi toimii täydellisesti!


Ajattelin pyhittää laatikon johdoille, joita tarvitaan jatkuvasti, mutta ovat rumia ja ärsyttäviä esillä. Katsotaan onko ne vielä parin viikon päästä siellä. Epäilen.Tytöt sai synttärilahjaksi mummalta sorminukkeja, ja niillä leikkimiseen syntyi kova innostus. Päätin sitten tehdä toisen lahjan jämistä, eli Lego-laatikosta, sorminukketeatterin. Riemunkirjavan Lego-kuosin peitin ruskean paperin alle ja taustaseinään maalasin yleispätevän maiseman. Esirippu syntyi kankaanjämistä ja se roikkuu nahkanarusta, jonka leikkasin jostain rikkinäisestä laukusta.Meillä raikaa: "Esitys alkaa!"
Voi olla, että teen vielä muitakin maisemia, jotka voi sitten vaihtaa tuon päälle. Koska tällä hetkellä sukeltaja-hahmo on suosituin, niin merenalainen maisema voisi olla seuraava.

Tyttöjen leikkihuonetta järjestellessä tuli vastaan melko risainen Ikean pahvilaatikko. Annoin sille ensihoitoa maalarinteipillä ja päällystin katseenkestävällä kankaalla. Apuna tietenkin the one and only: Erikeeper. Sisälle tein pahvista ristikon, jotta pikkutavarat pysyvät paremmin järjestyksessä. Laatikosta tuli siis paristojen, vanhentuneiden lääkkeiden ja muiden ongelmajätteiden keräyspiste.
Hyvää kahtatuhattakolmeatoista jokaiseen koloseen!

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania askarteluja!! Ootte tehneet vaikka mitä hauskaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tervetuloa sorminukketeatteriin joku päivä! :)

      Poista